Flux-stiri

MAE anunţă redeschiderea Ambasadei României în Ucraina

  • Anunțul a fost făcut marți, de Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, cel care a precizat că reluarea activității va fi făcută după efectuarea verificărilor tehnice și de securitate.
  • Pe 12 februarie, Ministerul de externe a anunțat că familiile diplomaților români de la Kiev și Odessa au fost evacuate, din cauza ridicării nivelului de alertă în Ucraina.
  • Mai multe ţări europene, printre care Spania şi Italia, au anunţat, deja, că îşi vor redeschide reprezentanţele în Kiev.

Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev, a anunţat, marţi, pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev”, scrie, pe Twitter, Bogdan Aurescu.

El precizează că reluarea efectivă a activităţii va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice şi de securitate necesare vor fi finalizate.

Pe 12 februarie, Ministerul de externe a anunțat că familiile diplomaților români de la Kiev și Odessa au fost evacuate, din cauza ridicării nivelului de alertă în Ucraina. Același lucru s-a întâmplat și cu personalul neesențial. Totodată, MAE a recomandat cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina.

Pe 21 februarie, MAE a transmis că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la ultimul nivel posibil, opt din opt, însoțit de mesajul de avertisment „Părăsiți imediat țara!”.

Anunțul ministerului condus de Bogdan Aurescu a venit la scurt timp după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că recunoaște independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Mai multe ţări europene, printre care Spania şi Italia, au anunţat deja că îşi vor redeschide reprezentanţele în Kiev.

The post MAE anunţă redeschiderea Ambasadei României în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code