Flux-stiri

Serghei Lavrov face o promisiune: Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Serghei LavrovSerghei Lavrov

  • Referitor la armele folosite în Ucraina, oficialul rus a asigurat că sunt folosite „doar arme convenţionale”, potrivit unui interviu acordat postului „India Today”, conform BBC News.
  • Ministrul rus de externe a completat că armata rusă a început o nouă etapă a operațiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.
  • Ministrul rus de externe a subliniat că doar preşedintele Ucrainei a făcut acuzaţii că Rusia ar putea utiliza arme nucleare, subliniind că armata rusă respectă normele internaționale și că orice acuzații privind comiterea de încălcări vor fi investigate.

Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina, a afirmat, marţi, Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunţând şi că armata rusă a început o nouă etapă a operaţiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.

Sunt folosite „doar arme convenţionale”, a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat, marţi, postului „India Today”, conform BBC News.

La începutul conflictului din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat în stare de alertă forţele nucleare strategice ruse.

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, că în Ucraina a început o nouă etapă operaţională. „Operaţiunea din estul Ucrainei are rolul, aşa cum s-a anunţat de la început, de a elibera total republicile Doneţk şi Lugansk. Operaţiunea va continua, începe o nouă etapă, sunt convins că va fi un moment foarte important pentru întreaga operaţiune specială”, a subliniat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de externe a subliniat că doar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut acuzaţii că Rusia ar putea utiliza arme nucleare.

„Noi nu am menţionat niciodată acest lucru”, a continuat Ministrul rus de externe, conform CNN, subliniind că armata rusă respectă normele internaţionale şi că orice acuzaţii privind comiterea de încălcări vor fi investigate.

The post Serghei Lavrov face o promisiune: Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code