Flux-stiri

Mâna unui robot creat de Sony imită mișcările umane

  • Noua tehnologie este echipată cu senzori pentru prinderea obiectelor.
  • Robotul conceput poată să prindă un obiect necunoscut pe baza unor instrucțiuni.

Știi că tehnologia avansează cu viteza luminii. Noua tehnologie de la Sony are o mână robotizată inovatoare care poate imita mișcarea umană. Pentru a măsura cu exactitate poziția și forma unui obiect, acesta este echipat cu o
cameră care trimite informații atât brațului, cât și degetelor pentru mișcări.

„Dintre seria de lucruri pe care le poate face tehnologia de manipulare, aș dori să mă concentrez asupra a două elemente fundamentale: prinderea obiectelor necunoscute fără a le lăsa să alunece și plasarea degetelor în poziția corectă pentru a ține obiectele”, spune Toshimitsu Tsuboi, reprezentant Sony.

Robotul combină trei tehnologii pentru a obține o tehnică de manipulare sigură chiar și în condiții speciale. Mecanismul este capabil să prindă în mod stabil un obiect necunoscut pe baza unor instrucțiuni simple. S-ar putea să pară simplu, dar nu puteți furniza un singur tip de date care să se aplice tuturor cartofilor deoarece fiecare are o formă diferită.

Factorul cheie pentru roboții din aceste domenii este modul în care robotul poate realiza în siguranță interacțiunile care implică contactul fizic cu oamenii, obiectele și mediul înconjurător, păstrând în același timp echilibrul forței.

The post Mâna unui robot creat de Sony imită mișcările umane appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code