Flux-stiri

Miniştrii Energiei din statele Uniunii Europene au ajuns la un acord privind plafonarea preţului la gaze

Finlanda ar putea rămâne fără gaz rusescFinlanda ar putea rămâne fără gaz rusesc

  • Miniştrii Energiei din statele Uniunii Europene au ajuns, luni după-amiază, la un acord privind crearea unui mecanism de plafonare a preţului la gaze.
  • Consiliul UE urmează să ofere detalii despre acordul miniştrilor Energiei.
  • Mecanismul de corectare a pieţei va fi aplicabil începând din 15 februarie 2023.

Miniştrii Energiei din statele Uniunii Europene au ajuns, luni după-amiază, la un acord privind crearea unui mecanism de plafonare a preţului la gaze, anunţă Preşedinţia cehă a Consiliului UE. Dmitrij Černikov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei cehe a Consiliului UE, a anunţat, prin Twitter, că miniştrii Energiei au ajuns la acord” privind plafonarea preţului la gaze, potrivit cotidianului Le Monde.

Nu există detalii oficiale despre criteriile aplicării Mecanismului de corectare a pieţei. Un document citat de agenţia Reuters arăta că Mecanismul ar urma să fie activat dacă sistemul de referinţă european TTF, bursa de gaze cu transferuri de titluri, ar depăşi trei zile consecutive preţul de 180 de euro pe MWh.

Consiliul UE urmează să ofere detalii despre acordul miniştrilor Energiei. Oficiali europeni citaţi de site-ul T-online.de au confirmat acordul, precizând că Mecanismul de corectare a pieţei va fi aplicabil începând din 15 februarie 2023.

Vicecancelarul german Robert Habeck, care este şi ministru al Economiei, a reafirmat că Berlinul este sceptic în legătură cu eficienţa aplicării Mecanismului de plafonare, argumentând că există riscul dereglării pieţelor. Eu cred că preocupările noastre sunt întemeiate”, a afirmat Robert Habeck.

The post Miniştrii Energiei din statele Uniunii Europene au ajuns la un acord privind plafonarea preţului la gaze appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code