Flux-stiri

O nouă țară își închide granițele pentru străini, din cauza variantei Omicron

coronavirus japoniacoronavirus japonia

  • Japonia a anunțat luni ca își va închide granițele pentru străini
  • În Israel, interdicția a intrat în vigoare la miezul nopții
  • Varianta Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud
  • Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru străini, cea de-a treia economie a lumii alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri împotriva noii variante Omicron, care a aruncat, de asemenea, un nor asupra planurilor de redeschidere a Australiei, scrie Reuters.

Cu toate acestea, piețele și-au recăpătat calmul, investitorii așteptând mai multe detalii despre această variantă, după ce săptămâna trecută s-au prăbușit din cauza temerilor că aceasta ar putea aduce noi restricții, amenințând o recuperare economică incipientă.

Potențial mai contagioasă decât variantele anterioare, Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost descoperită în Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Hong Kong, Israel, Italia și Olanda.

Ar putea dura „de la câteva zile la câteva săptămâni” pentru a înțelege nivelul de gravitate al Omicron, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care l-a semnalat ca fiind o „variantă îngrijorătoare”.

Ca măsură de precauție pentru a evita cel mai rău scenariu, Japonia își va închide granițele pentru străini începând de marți, a declarat premierul Fumio Kishida, adăugând că este pregătit pentru criticile care îl acuză că este prea prudent.

„Acestea sunt măsuri temporare și excepționale pe care le luăm de dragul siguranței până când vor exista informații mai clare despre varianta Omicron”, a declarat Kishida reporterilor.

El nu a precizat cât timp va fi meținută restricția. Japonezii care se întorc din țările specificate se vor intra în carantină, a adăugat Kishida.

În Israel, interdicția a intrat în vigoare duminică la miezul nopții. De asemenea, Israelul a promis că va folosi tehnologia de urmărire a telefoanelor în scop antiterorist pentru a combate noua variantă.

Australia a declarat că își va revizui planurile de redeschidere a granițelor sale pentru migranții calificați și studenți începând cu 1 decembrie, după ce a raportat primele cazuri Omicron.

Marocul va interzice toate zborurile internaționale de pasageri care intră în țară timp de două săptămâni, începând cu 29 noiembrie, a anunțat duminică guvernul.

Singapore a amânat începerea curselor spre țările din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, având în vedere rolul lor de „noduri de transport” pentru țările afectate, a declarat ministerul sănătății.

Marea Britanie a declarat că va convoca luni o reuniune de urgență a miniștrilor sănătății din G7.

Președintele Joe Biden va oferi luni noi detalii despre varianta și răspunsul SUA, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Africa de Sud a denunțat măsurile ca fiind nedrepte și potențial dăunătoare pentru economie, spunând că este pedepsită pentru capacitatea sa științifică de a identifica din timp variantele.

The post O nouă țară își închide granițele pentru străini, din cauza variantei Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code