Flux-stiri

OMS: Atacurile asupra spitalelor au devenit parte din strategia și tactica de război

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat 43 de lovituri direcționate asupra spitalelor și instituțiilor medicale din Ucraina.

Directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență medicală, dr. Mike Ryan, spune că atacurile inacceptabile asupra unităților medicale „devin parte din strategia și tactica războiului”.

Sistemul de sănătate din Ucraina se echilibrează la limită. Funcționează eficient, dar trebuie susținut, trebuie asigurat, trebuie să i se ofere instrumentele de bază pentru a salva vieți”, a declarat dr. Mike Ryan.

În alte conflicte, unitățile sanitare au fost și ele ținta atacurilor. OMS a raportat 46 de astfel de atacuri în timpul conflictelor armate din Afganistan, Burkina Faso, Republica Democrată Congo, Libia și alte țări.

The post OMS: Atacurile asupra spitalelor au devenit parte din strategia și tactica de război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code