Flux-stiri

Orașul spaniol care oferă 2.600 de lire sterline fiecărei persoane care vrea să se mute acolo. Trebuie să îndeplinești o singură condiție

  • Presicce, în regiunea Puglia din Italia, a oferit până la 30.000 de euro pentru ca oamenii să se mute acolo.
  • Italia a lansat în ultimii ani o „schemă de locuințe de un euro”.
  • Noii locuitori pot cumpăra o casă liberă cu doar 1 euro în comunitățile care se luptă cu depopularea.

Ponga, orașul din nord-vestul Spaniei, oferă 2.600 de lire sterline fiecărei persoane care se mută acolo, în încercarea de a stimula economia locală, scrie The Independent. Cuplurile care au copii, după ce s-au mutat în orașul spaniol, vor primi 2.600 de lire sterline suplimentare pentru fiecare copil născut acolo.

Există o singură condiție: trebuie să te angajezi să trăiești în oraș timp de cinci ani sau mai mult. Această parte a Spaniei are parte de cu 44% mai multe ore de soare în fiecare an decât Marea Britanie. Orașul găzduiește o vastă rezervație naturală la marginea Munților Cantabrici, ceea ce înseamnă trasee de mers pe jos ascunse, păduri și faună sălbatică.

Orașul se află în regiunea Asturias, cunoscută pentru coasta sa dramatică, văile adânci și dealurile înalte. Cel mai apropiat oraș de Ponga este Gijon, care se află la aproximativ 90 de minute de mers cu mașina. O serie de locații au lansat scheme similare pentru a atrage oameni în zonă, adesea cu condiții mai stricte decât cele oferite de această inițiativă spaniolă.

Presicce, în regiunea Puglia din Italia, a oferit până la 30.000 de euro pentru ca oamenii să se mute acolo, deși cei veniți trebuiau să folosească banii pentru a cumpăra o proprietate goală și a o renova.

Calabria, regiunea de sud a Italiei, situată în „degetul de la picior” a țării, a lansat o schemă de plată a oamenilor de până la 28.000 de europentru a se reloca în sate cu 2.000 de locuitori sau mai puțin, care suferă de depopulare.

Solicitanții trebuiau să aibă vârsta de 40 sau mai puțin, să se mute în Calabria în termen de 90 de zile de la primire și fie să înceapă o afacere, fie să își ia un anumit loc de muncă. Italia a lansat în ultimii ani o „schemă de locuințe de un euro” în care noii locuitori pot cumpăra o casă liberă cu doar 1 euro în comunitățile care se luptă cu depopularea. Există adesea șiruri atașate, cum ar fi angajamentul de a renova proprietatea într-un anumit interval de timp și angajamentul de a folosi proprietatea ca rezident principal pentru o perioadă minimă de timp.

Citește și:

The post Orașul spaniol care oferă 2.600 de lire sterline fiecărei persoane care vrea să se mute acolo. Trebuie să îndeplinești o singură condiție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code