Flux-stiri

Peste 100 de delfini au murit pe coasta turcească a Mării Negre de la începutul războiului

  • Peste 100 de delfini au fost descoperiți morți pe coasta turcească a Mării Negre de la începutul războiului.
  • Biologii marini locali suspectează că o cauză determinantă este probabil poluarea fonică produsă de navele de război din nord.
  • Potrivit Fundaţiei turce de cercetare marină, aceste decese şi alte poluări legate de război ar putea crea o „criză a biodiversităţii”.

Mai mult de 100 de delfini au eşuat pe coasta turcească începând din februarie, un număr mare în comparaţie cu anii precedenţi, potrivit lui Uğur Özsandıkçı, cercetător principal al vieţii marine la Universitatea Sinop.

„Acestea sunt doar morţile pe care am putut să le observăm”, a declarat Özsandıkçı. Acesta a adăugat că există şi alţi delfini morţi care au fost aduşi la mal, dar nu au fost văzuţi sau care au murit şi nu au ajuns la ţărm. „Credem că aceste cifre sunt foarte mari”.

Özsandıkçı a efectuat o necropsie pe patru delfini comuni care a arătat că majoritatea s-au prins în plase de pescuit. El a trimis mai multe carcase la Ankara pentru studii suplimentare, pentru a înţelege mai bine de ce au fost împinşi în plase.

Delfini cu comportament neobişnuit au fost observaţi şi în alte ţări care au ieşire la Marea Neagră. Biologii marini locali suspectează că o cauză determinantă este probabil poluarea fonică produsă de navele de război din nord.

Navele de război omoară ecosistemul marin

Sonarul de joasă frecvenţă al navelor de război şi al submarinelor interferează direct cu ecolocaţia delfinilor, a declarat Pavel Goldin, un biolog marin specializat în delfini la Institutul de Zoologie Schmalhausen din Ucraina.

Incapabili să navigheze, delfinii nu pot identifica prada şi, prin urmare, pot muri de foame. De asemenea, ei pot fi confuzi şi pot intra în panică, înotând din greşeală în stânci sau pe ţărm, iar unii ar putea fi omorâţi de minele navale.

O investigaţie completă a cauzelor şi a amplorii morţilor recente ar putea dura luni sau ani de zile, pentru că o mare parte din linia de coastă este inaccesibilă cercetătorilor din cauza războiului. Cu toate acestea, aceste decese şi alte poluări legate de război ar putea crea o „criză a biodiversităţii”, potrivit Fundaţiei turce de cercetare marină.

The post Peste 100 de delfini au murit pe coasta turcească a Mării Negre de la începutul războiului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code