Flux-stiri

Proiect: România va permite testarea maşinilor „fără şofer” în condiţii reale de trafic

  • România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea mașinilor autonome.
  • Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au iniţiat un proiect de lege care prevede circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor prevăzute cu sistem de conducere automatizată.
  • Este un proiect de inovare în administraţia publică ce deschide drumul către un domeniu al viitorului”, susţin reprezentanţii Ministerului Cercetării.

România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea mașinilor autonome în condiţii reale de trafic, pe drumurile publice, transmite Ministerul Cercetării care a anunţat iniţierea unui proiect de lege în acest sens.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au iniţiat un proiect de lege care prevede circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor prevăzute cu sistem de conducere automatizată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea autovehiculelor autonome în condiţii reale de trafic, pe drumurile publice, ceea ce va duce la creşterea şanselor ca ţara noastră să devină un hub de digitalizare şi inovare.

Multe companii din domeniul ITC s-au orientat către noile tehnologii

Conform documentului, în Romănia deja se cercetează la un nivel avansat tehnologiile care vor ajuta transportul în viitor, iar multe companii din domeniul ITC s-au orientat către acest domeniu.

Sunt bucuros pentru că, în sfârşit, propunerea mea de schimbare a cadrului legislativ este în dezbatere publică”, a declarat Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Iniţiativa a plecat de la o vizită într-un centru de cercetare din Cluj, unde se lucrează la sistemele de conducere autonomă.

Este un proiect care arată curaj, dar, mai ales, deschiderea ţării noastre spre noile tehnologii. Cu asta putem atrage companii şi specialişti, România devenind, astfel, o ţară pionieră în acest domeniu. Este un proiect de inovare în administraţia publică ce deschide drumul către un domeniu al viitorului”, susţin reprezentanţii Ministerului Cercetării.

The post Proiect: România va permite testarea maşinilor „fără şofer” în condiţii reale de trafic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code