Flux-stiri

Rihanna oferă 15 milioane de dolari mișcării pentru justiție climatică

RihannaRihanna

  • Cântăreața va face donația prin Fundația Clara Lionel.
  • Suma de 15 milioane de dolari va fi direcționată către 18 organizații pentru justiție climatică.
  • Donațiile se vor concentra pe grupurile cu lideri de sex feminim, LGBT și de culoare.

Rihanna, originară din Barbados, a declarat că această donație importantă va merge către 18 organizații pentru justiție climatică care își desfășoară activitatea în șapte țări din Caraibe și în Statele Unite. Cântăreața a promis 15 milioane de dolari (11,1 milioane de lire sterline) pentru a lupta pentru justiția climatică.

Cântăreața face donația prin intermediul Fundației Clara Lionel, care poartă numele bunicilor ei. Donația va fi direcționată către 18 organizații pentru justiție climatică care activează în șapte țări din Caraibe și în Statele Unite, printre care Alianța pentru justiție climatică, Rețeaua de mediu pentru indigeni și Mișcarea pentru viețile negrilor.

Rihanna, care este din Barbados, a declarat: „Dezastrele climatice, care sunt din ce în ce mai frecvente și mai intense, nu afectează în mod egal toate comunitățile, iar comunitățile de culoare și națiunile insulare sunt cele mai afectate de schimbările climatice.”

Subvențiile se vor concentra pe grupurile cu lideri de sex feminin, LGBT și de culoare sau indigeni, din cauza faptului că comunitățile lor sunt cele mai expuse la cel mai mare risc.

„Finanțatorii trebuie să construiască parteneriate cu organizațiile de bază, recunoscând înțelegerea profundă a acestora cu privire la ceea ce este necesar pentru a realiza justiția climatică în propriile lor comunități”, a declarat Justine Lucas, directorul executiv al Fundației Clara Lionel. În noiembrie, Rihanna, care este una dintre cele mai bogate muziciene din lume, a fost declarată erou național în Barbados de către prim-ministrul țării.

„Fie ca tu să continui să strălucești ca un diamant și să aduci onoare națiunii tale prin lucrările tale, prin acțiunile tale”, a declarat la acea vreme premierul Mia Motley.

The post Rihanna oferă 15 milioane de dolari mișcării pentru justiție climatică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code