Flux-stiri

România se înnoiește cu 231 de sisteme cu rachete de apărare MANPAD

România se înnoiește cu 231 de sisteme de rachete MANPADRomânia se înnoiește cu 231 de sisteme de rachete MANPAD

  • Este necesară „adaptarea la noile condiţii ale mediului de securitate şi să permită îndeplinirea integrală a misiunilor şi obligaţiilor care-i revin Armatei României”, susțin reprezentanții MApN.
  • Comisile de Apărare din Parlament au hotărât să acorde un vot favorabil procedurilor inițiate de Minister.
  • Programul constă în achiziţia a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, precum şi a echipamentelor specifice de instruire şi antrenament

Comisile de Apărare din Parlament au hotărât să acorde un vot favorabil iniţierii de către MApN a procedurilor pentru realizarea programului de înzestrare cu tehnică militară „Sistem de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/raza foarte scurtă de acţiune, portabil – MANPAD”.

Potrivit solicitării MApN, „starea actuală de înzestrare a Armatei României impune adoptarea unor măsuri urgente care să asigure adaptarea la noile condiţii ale mediului de securitate şi să permită îndeplinirea integrală a misiunilor şi obligaţiilor care-i revin Armatei României, în plan naţional şi internaţional”.

Programul constă în achiziţia a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, precum şi a echipamentelor specifice de instruire şi antrenament, fiind destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, reiese din raportul comisiilor de Apărare.

Valoarea contractului de achiziţie prezentat, fără TVA, a fost estimată la 662,5 milioane de euro.

The post România se înnoiește cu 231 de sisteme cu rachete de apărare MANPAD appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code