Flux-stiri

SUA au interzis importul de aur rusesc nou şi a impus noi sancţiuni asupra Rostec

SUA RUSIASUA RUSIA

  • SUA au impus marţi sancţiuni pentru peste 100 de companii şi persoane şi au interzis importul de aur rusesc nou, sporind presiunea asupra Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, în conformitate cu angajamentele luate de G7 în această săptămână, anunţă Reuters.
  • Măsura de marţi a impus noi sancţiuni asupra Rostec, conglomeratul de stat rusesc din domeniul aerospaţial şi al apărării.
  • Rusia produce în jur de 10% din aurul extras la nivel mondial în fiecare an.

SUA au impus marţi sancţiuni pentru peste 100 de companii şi persoane şi au interzis importul de aur rusesc nou, sporind presiunea asupra Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, în conformitate cu angajamentele luate de G7 în această săptămână, anunţă Reuters.

Într-o declaraţie, Departamentul Trezoreriei SUA a precizat că a impus sancţiuni împotriva a 70 de entităţi, dintre care multe sunt esenţiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum şi împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta şi desfăşura arme şi tehnologii folosite în invazia Ucrainei.

„Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va reduce capacităţile preşedintelui rus Vladimir Putin şi va împiedica şi mai mult războiul împotriva Ucrainei, care a fost deja afectat de un moral scăzut, lanţuri de aprovizionare rupte şi eşecuri logistice”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, în comunicat.

Măsura de marţi a impus noi sancţiuni asupra Rostec, conglomeratul de stat rusesc din domeniul aerospaţial şi al apărării. Trezoreria a precizat că „umbrela de management a Rostec include peste 800 de entităţi dintr-o gamă largă de sectoare” şi că toate entităţile deţinute în proporţie de 50% sau mai mult, direct sau indirect, de Rostec sunt blocate.

De asemenea, a fost sancţionată United Aircraft Corporation, producătorul avioanelor de luptă ruseşti MiG şi Sukhoi – avioane care sunt pilotate şi de aliaţii SUA, inclusiv de unii membri NATO – şi care este deţinută majoritar de Rostec. Trezoreria americană a declarat că această măsură are ca scop „slăbirea capacităţii Rusiei de a-şi continua asaltul aerian asupra Ucrainei”.

Tupolev, producătorul bombardierelor strategice ruseşti şi al avioanelor de transport, a fost, de asemenea, sancţionat.

Noile sancţiuni interzic, de asemenea, importul de aur de origine rusă, cu excepţia celui localizat în afara Rusiei înainte de marţi, vizând cel mai mare export non-energetic al ţării.

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală rusă, care s-a confruntat cu restricţii de acces la unele dintre activele sale deţinute în străinătate din cauza sancţiunilor occidentale.

Rusia produce în jur de 10% din aurul extras la nivel mondial în fiecare an.

De asemenea, Departamentul de Stat impune marţi sancţiuni împotriva a 45 de entităţi şi 29 de persoane, inclusiv unităţi militare ruseşti şi agenţia de informaţii FSB, a precizat Trezoreria. Peste 500 de ofiţeri militari ruşi vor fi, de asemenea, afectaţi de restricţii de viză, la fel ca şi alţi oficiali.

The post SUA au interzis importul de aur rusesc nou şi a impus noi sancţiuni asupra Rostec appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code