Flux-stiri

Schimbările climatice au făcut ca valul de căldură să fie de cel puțin 10 ori mai probabil în UK

  • Temperaturile extreme recente au fost mai ridicate decât cele simulate de modelele climatice, arată o analiză.
  • Valul de căldură din UK de la începutul acestei luni a alimentat atât de multe incendii în Londra încât serviciul de pompieri din oraș a fost mai ocupat decât în orice altă zi de la atacurile naziste din al Doilea Război Mondial.
  • Analizele privind gradul de influență a încălzirii globale asupra valului de căldură de săptămâna trecută din Marea Britanie vor fi probabil subestimate.

Schimbările climatice cauzate de activităţile umane au făcut ca valul de căldură din iulie în Regatul Unit să fie de zece ori mai probabil, potrivit unui studiu.

La 19 iulie, temperatura a depăşit pragul de 40 de grade Celsius în Regatul Unit, o premieră în această ţara lovită, ca şi restul Europei de Vest, de un val de căldură care a provocat incendii în jurul Londrei, distrugând case.

O echipă internaţională de cercetători a modelat probabilitatea unui astfel de val de căldură într-un climat preindustrial, apoi a comparat această probabilitate cu cea din climatul actual, o încălzire medie a temperaturilor globale de 1,2 grade Celsius faţă de perioada preindustrială.

,,Așa ceva se întâmpla cam o dată la 100 de ani”

Ei s-au concentrat asupra recordurilor atinse în cele mai afectate regiuni din Regatul Unit, centrul Angliei şi estul Ţării Galilor. A rezultat că această probabilitate este de cel puţin zece ori mai mare cu încălzirea globală.

Potrivit acestui studiu, evenimentele extreme care afectează Europa au crescut chiar mai mult decât prevedeau modelele climatice.

,,În Europa şi în alte părţi ale lumii, vedem din ce în ce mai multe valuri de caniculă cu recorduri de căldură, antrenând temperaturi extreme, care devin mai ridicate mai repede decât în majoritatea modelelor climatice”, a spus Friederike Otto, de la Grantham Institute din cadrul Imperial College din Londra.

,,Este o descoperire îngrijorătoare care sugerează că, dacă emisiile de carbon nu sunt reduse rapid, consecinţele schimbărilor climatice asupra căldurilor extreme din Europa, care sunt deja extrem de mortale, ar putea fi chiar mai grave decât se aştepta„, adăugat ea.

The post Schimbările climatice au făcut ca valul de căldură să fie de cel puțin 10 ori mai probabil în UK appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code