Flux-stiri

Telescopul spațial James Webb ne arată noi imagini cu o galaxie inelară

  • Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare.
  • Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.
  • Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.

Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare. De această dată este vorba despre o galaxie inelară, numită Cartwheel, care se află la o distanță de 500 de milioane de ani lumină.

În galaxia Cartwheel, care arată ca o roată de căruţă, un inel colorat înconjoară un inel interior şi mai strălucitor, ambele se extind departe de inima coliziunii.

Aceste caracteristici sunt motivul pentru care oamenii de ştiinţă clasifică Cartwheel ca o galaxie inelară, care este mult mai puţin comună decât galaxiile spirale.

Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.

Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.

The post Telescopul spațial James Webb ne arată noi imagini cu o galaxie inelară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code