Flux-stiri

Un aliment a fost retras de pe piață după ce s-a depistat o bacterie care cauzează listerioza

Un aliment a fost retras de pe piață după ce s-a depistat o bacterie care cauzează listeriozaUn aliment a fost retras de pe piață după ce s-a depistat o bacterie care cauzează listerioza

  • Carrefour România a retras de pe piaţă şi a rechemat de la consumatori un sortiment de tobă de porc, după ce a fost depistată Listeria monocytogenes.
  • Anunţul a fost făcut sâmbătă de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

ANSVSA informează că societatea Carrefour România S.A. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc Drag de România, „ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes”.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, a arătat ANSVSA.

The post Un aliment a fost retras de pe piață după ce s-a depistat o bacterie care cauzează listerioza appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code