Flux-stiri

Un amplu studiu genetic confirmă legătura dintre mersul pe jos și încetinirea procesului de îmbătrânire

  • Cercetările continuă să demonstreze modul în care un stil de viață mai activ poate combate unele dintre efectele îmbătrânirii.
  • Cercetătorii de la Universitatea din Leicester au arătat că doar zece minute de mers rapid pe zi ar putea crește speranța de viață a unei persoane cu până la trei ani.
  • Acești oameni de știință au apelat acum la datele genetice pentru a confirma ceea ce ei spun că este o legătură de cauzalitate.

Cercetările continuă să demonstreze modul în care un stil de viață mai activ poate combate unele dintre efectele îmbătrânirii. Apariția problemelor cardiace, pierderea memoriei și afectarea cognitivă sunt câteva dintre aspectele pe care un stil de viață mai sănătos le-ar combate. La acest fond de cunoștințe se adaugă un nou studiu care detaliază relația dintre ritmul de mers și vârsta biologică.

Cercetarea a fost publicată în revista Communications Biology, iar la realizarea ei a contribuit un fond vast de date genetice, care să arate că cei care se mișcă mai repede, vor fi sănătoși mai multă vreme.

Cercetătorii de la Universitatea din Leicester au arătat că doar zece minute de mers rapid pe zi ar putea crește speranța de viață a unei persoane cu până la trei ani. Acești oameni de știință au apelat acum la datele genetice pentru a confirma ceea ce ei spun că este o legătură de cauzalitate.

„Deși am arătat anterior că ritmul de mers pe jos este un predictor foarte puternic al stării de sănătate, nu am reușit să confirmăm că adoptarea unui ritm alert de mers pe jos determină de fapt o stare de sănătate mai bună. În acest studiu am folosit informațiile conținute în profilul genetic al oamenilor pentru a arăta că un ritm de mers mai rapid este într-adevăr susceptibil să ducă la o vârstă biologică mai tânără”, a declarat autorul principal al studiului, Tom Yates.

Noul studiu a analizat datele genetice preluate de la UK Biobank privind peste 400.000 de adulți de vârstă mijlocie și le-a comparat cu informațiile privind viteza de mers pe jos, atât cele declarate de către ei înșiși, cât și cele preluate de la dispozitivele de urmărire a activității purtate de participanți.

Studiul este unul dintre primele care a analizat acești factori la un loc și, în acest fel, a stabilit o legătură clară între mersul mai rapid și vârsta biologică mai tânără. Diferența dintre cei clasificați ca fiind cei care merg repede și cei care merg încet a fost de 16 ani, scriu oamenii de știință în lucrarea lor de cercetare.

„Acest lucru sugerează că o viteză de mers mai mică, în mod obișnuit, reprezintă o modalitate simplă de a identifica persoanele cu risc mai mare de boli cronice sau de îmbătrânire premature și că intensitatea activității poate juca un rol important în optimizarea intervențiilor”, a declarat un alt autor al studiului, Dr. Paddy Dempsey.

The post Un amplu studiu genetic confirmă legătura dintre mersul pe jos și încetinirea procesului de îmbătrânire appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code