Flux-stiri

Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente

Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente produse vineri în Cisiordania, anunţă autorităţile medicale palestiniene citate de cotidianul The Times of Israel.

Confruntări între protestatari palestinieni şi militari israelieni au avut loc în satul Deir al-Hatab, situat în apropierea oraşului Nablus.

Un băiat în vârstă de 13 ani a fost transportat la un spital din Nablus cu plăgi prin împuşcare în stomac şi nu a putut fi salvat, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Armata israeliană nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema acestui incident.

Potrivit filialei palestiniene a organizaţiei Semiluna Roşie, alte persoane au fost rănite în confruntări, în principal după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Palestinienii protestează faţă de activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Armata israeliană a tras focuri de armă şi a utilizat gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru dispersarea demonstranţilor.

Alţi doi palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu trupele israeliene în localitatea palestiniană Beita.

Guvernul israelian tocmai a anunţat un plan care prevede construirea a 3.000 de locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania. De asemenea, Israelul vrea să construiască şi 1.300 de case pentru palestinieni în Cisiordania.

The post Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code