Flux-stiri

Un medic chirurg îşi grava iniţialele cu laser pe organele pe care le transplanta

medic-chirurgmedic-chirurg

  • Povestea chirurgului englez Simon Bramhall face înconjurul lumii.
  • El scria iniţialele numelui său cu laser, „gravându-le” pe organele pe care le transplanta.
  • S-a apărat astfel: „Aveam nevoie pentru a scăpa de stresul intervenţiilor”.

Povestea unui medic chirurg englez Simon Bramhall face înconjurul lumii. El scria iniţialele numelui său cu laser, „gravându-le” pe organele pe care le transplanta. S-a apărat astfel: „Aveam nevoie pentru a scăpa de stresul intervenţiilor”.

În 2013, doctorul Simon Bramhall a transplantat un ficat la unul dintre pacienţii săi. Apoi, a folosit un fascicul electric pentru a grava literele „S” şi „B” pe organul pe care tocmai îl introdusese în corpul femeii.

Doctorul se „semnase” pe noul ficat al femeii. Un alt chirurg a descoperit iniţialele în timpul unei intervenţii chirurgicale ulterioare, când organul a cedat aproximativ o săptămână mai târziu.

Luni, Bramhall a fost exclus. Potrivit documentelor disciplinare oficiale, ficatul transplantat în 2013 este unul dintre cele două organe pe care le-a afectat în carieră. Întrebat de The Guardian, a spus că a făcut acest lucru pentru a scăpa de stres în timpul operaţiunilor de transplant lungi şi dificile. Pentru acele fapte rele, Bramhall a fost condamnat pentru agresiune în 2017 şi amendat.

Retrăgându-i licenţa, organizaţia care examinează plângerile împotriva medicilor din Regatul Unit, Medical Practitioners Tribunal Service, a constatat că acţiunile lui Bramhall erau „susţinute de un anumit grad de aroganţă profesională” şi că „subminau” încrederea oamenilor din profesiei medicale.

Bramhall, devenit medic în 1988, a folosit un coagulator cu fascicul de argon, pentru a-şi arde iniţialele pacienţilor la finalizarea operaţiilor, o dată în februarie 2013 şi din nou în august acelaşi an, potrivit documentelor disciplinare publicate de către serviciul judecătoresc.

Chirurgii folosesc fascicule electrice pentru a opri sângerarea în timpul operaţiilor şi pentru a marca o zonă în pregătire pentru procedurile viitoare. Aceste semne se vindecă de obicei şi dispar. Dar un ficat transplantat de Bramhall a fost deteriorat altfel, făcându-l incapabil să se vindece şi să ştergă iniţialele medicului, scrieBBC.

Bramhall a fost suspendat de la Spitalul Queen Elizabeth în 2013 şi şi-a dat demisia în luna mai următoare, când a declarat că a făcut „o greşeală”. În 2017, a pledat vinovat pentru două capete de acuzare şi a fost ulterior amendat cu 10.000 de lire sterline.

Medicul chirurg a scris o carte care l-a dat de gol

În decembrie 2020, Serviciul Tribunalului Medicilor i-a suspendat permisul medical de chirurg pentru cinci luni, considerându-l în continuare necalificat să practice medicina. Însă organizaţia l-a invitat să depună o scrisoare prin care afirmă că a putut să facă din nou exerciţii. Bramhall a făcut acest lucru, numind crimele sale „o eroare extremă de judecată”.

Înainte de a marca organele pacienţilor, Bramhall a fost un profesionist respectat. A scris mai multe lucrări de ficţiune împreună cu co-autorul Fionn Murphy. Cei doi s-au cunoscut în 2012, când Bramhall l-a operat pe Murphy şi, potrivit site-ului, i-a salvat viaţa.

Una dintre cărţile lor – The Letterman – este despre un chirurg demascat pentru că şi-a înscris iniţialele pe un donator de ficat, în timpul unei operaţii de transplant de salvare a vieţii, perturbând viaţa lui şi a pacientului său, în timp ce creează o furtună mediatică şi în lumea medicală. 

The post Un medic chirurg îşi grava iniţialele cu laser pe organele pe care le transplanta appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code