Flux-stiri

Unde se află acum mașina Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spațiu în urmă cu patru ani?

SpaceX a oprit lansarea unui satelit către Spațiu cu 2 secunde înainte să aibă locSpaceX a oprit lansarea unui satelit către Spațiu cu 2 secunde înainte să aibă loc

  • Pe 6 februarie 2018, SpaceX scria istorie după lansarea cu succes în spațiu a rachetei Falcon Heavy.
  • CEO-ul Elon Musk s-a gândit atunci și la o încărcătură originală pentru cea mai puternică rachetă produsă până acum de compania pe care o conduce.
  • Elon Musk și-a trimis în spațiu propria mașină Tesla, un Roadster roșu.

În urmă cu patru ani, în această perioadă, cea mai puternică rachetă operațională din lume, Falcon Heavy de la SpaceX, a efectuat lansarea inaugurală din Florida și a plecat în spațiul cosmic transportând Roadsterul Tesla personal al lui Elon Musk.

Mașina sport de culoare roșie- care este ocupată de un manechin îmbrăcat în costum spațial poreclit „Starman”- este încă în spațiu, urmând o traiectorie orbitală în jurul Soarelui.

Mașina nu se află într-o călătorie științifică. Aceasta a fost o lansare de testare, așa că SpaceX a avut nevoie de o încărcătură falsă, iar Musk a ales propriul Roadster de lux.

Luni, mașina se afla la aproximativ 376 de milioane de kilometri de Marte, potrivit site-ului whereisroadster.com, care folosește datele NASA pentru a urmări mașina.

Este mai mult ca sigur că roadsterul este încă întreg, a declarat pentru CNN Business Johanthan McDowell, astronom la Harvard Smithsonian for Astrophysics, dar probabil că a fost lovit de câțiva meteoriți în timpul călătoriei sale prin cosmos.

În ultimii patru ani, Roadsterul a călătorit aproape trei miliarde de kilometri și a parcurs aproximativ 2,6 rotații în jurul Soarelui.

Ocazional, mașina se va apropia destul de mult de alte obiecte cerești. În 2020, vehiculul s-a apropiat pentru prima dată de Marte, trecând la mai puțin de 8 milioane de kilometri de planetă- de aproximativ patru ori distanța dintre Pământ și Lună.

Potrivit datelor NASA, este posibil ca mașina să nu mai treacă pe lângă o altă planetă până în 2035, când va ajunge din nou pe lângă Marte. Apoi, va face două treceri la câteva milioane de kilometri de Pământ în 2047 și 2050.

O lucrare academică a estimat că șansele ca mașina să se ciocnească cu Pământul în următorii 15 milioane de ani sunt de aproximativ 22%, iar șansele să se ciocnească cu Venus sau Soare sunt de 12%:

Soarta finală a Roadsterului probabil că nu va fi cunoscută decât peste multe milioane de ani. Musk a declarat în 2018 că speră că oamenii vor fi stabilit deja așezări pe alte planete din sistemul solar până când mașina va ajunge din nou pe pământ, iar „descendenții lui Musk vor putea să ducă mașina într-un muzeu”.

The post Unde se află acum mașina Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spațiu în urmă cu patru ani? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code