Flux-stiri

Vaccin experimental sub formă de spray nazal, testat de Vladimir Putin

Vaccin experimental sub formă de spray nazal, testat de Vladimir PutinVaccin experimental sub formă de spray nazal, testat de Vladimir Putin

  • Vladimir Putin a încercat un medicament rusesc experimental.
  • Medicamentul anticovid este sub forma unui spray nazal.
  • Sprayul nazal a fost dezvoltat de către centrul Gamaleia.

Președintele rus, Vladimir Putin, a încercat un tratament anticovid sub forma unui spray nazal. Medicamentul experimental vine să sprijine efortul Rusiei de a domoli creșterea numărului celor infectați cu virusul SARS‑CoV‑2.

Putin s-a vaccinat cu a treia doza de Sputnik V acum trei zile și a vrut să încerce și spray-ul nazal.

„La 6 luni după vaccinare, anticorpii mei scăzuseră, iar un specialist mi-a recomandat procedura vaccinării cu doza 3, pe care am făcut-o acum câteva zile. Apoi, după ce am fost cu Denis (n.r. – Logunov), mi-a administrat și un spray nazal”, spune Vladimir Putin.

Directorul centrului care a dezvoltat Sputnik V l-a atenționat pe Putin că spray-ul nazal încă nu a intrat in faza de studii clinice. Luna trecută, Ministrul Sănătății din Rusia a dat undă verde pentru testarea pe 500 de voluntari.

Vice-premierul Rusiei a anunțat că medicamentul va fi utilizat.

„Îmi face plăcere să raportez că Ministerul Sănătății va înregistra medicamentul Gam-Covid-Vac-M, al centrului de cercetare Gamelaia, pentru a fi folosit de tinerii între 12-17 ani”, spune vicepremierul Rusiei.

The post Vaccin experimental sub formă de spray nazal, testat de Vladimir Putin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code