Flux-stiri

Vaccinul Novavax COVID-19 ar putea primi aprobarea Uniunii Europene săptămâna viitoare

NovavaxNovavax

  • Luna trecută, vaccinul a primit autorizație în Indonezia.
  • OMS va anunța săptămâna următoare dacă va aproba vaccinul sau nu.

Vaccinul COVID-19 de la Novavax ar putea primi săptămâna viitoare aprobarea din partea autorității europene de reglementare a medicamentelor și, ulterior, o listă de utilizare de urgență din partea Organizației Mondiale a Sănătății, ceea ce a dus la creșterea cu 7% a acțiunilor producătorului american de medicamente.

O aprobare din partea OMS ar putea veni după ce organismul de sănătate a emis propria listă de utilizare de urgență sau dacă EMA i-a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată. Acest lucru ar putea deschide calea pentru ca firma și partenerul său, Serum Institute of India, să expedieze doze pentru programul COVAX, oferind un alt vaccin țărilor cu venituri mici.

OMS a declarat joi că își va dezvălui poziția cu privire la vaccin în următoarele zile, în urma unei reuniuni a unui grup de experți. Vaccinul pe bază de proteine realizat de Novavax în iunie s-a dovedit a fi eficient în proporție de peste 90%, inclusiv împotriva unei variante de coronavirus îngrijorătoare, în cadrul unui studiu de amploare, în fază avansată, efectuat în SUA.

Vaccinul de la Novavax a primit luna trecută prima autorizație în Indonezia și așteaptă aprobarea în Japonia, unde ar urma să fie fabricat și distribuit de Takeda Pharmaceutical Compania cu sediul în Maryland a declarat, de asemenea, că ar putea începe în ianuarie producția comercială a unui vaccin adaptat la varianta de coronavirus Omicron. Producătorul de medicamente testează în prezent eficacitatea vaccinului său existent în două doze împotriva Omicron.

The post Vaccinul Novavax COVID-19 ar putea primi aprobarea Uniunii Europene săptămâna viitoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code