Flux-stiri

Vladimir Putin: „Sunt împotriva admiterii Ucrainei în NATO. Autoritățile de la Kiev ar trebui să refuze aderarea la NATO”

  • Președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut, vineri, la Moscova, o ședință a Consiliului de Securitate.
  • Putin a declarat, în cadrul ședinței de Consiliu, că actualele confruntări din Ucraina nu sunt cu armata ucraineană, ci cu grupările naționaliste, pe care le-a numit „neonaziste”.
  • Vladimir Putin a cerut Kievului să recunoască Crimeea și și-a arătat împotrivirea față de o eventuală aderare a Ucrainei la NATO.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut, vineri, la Moscova, o ședință a Consiliului rus de Securitate, iar printre temele principale ale acestuia a fost aceea a unei operațiuni speciale în Ucraina.

Redăm, în cele ce urmează, o serie a declarațiilor președintelui rus:

Astăzi vom discuta operațiunile speciale din Ucraina. Confruntările nu sunt cu armata ucraineană, ci cu grupările naționaliste responsabile pentru sângele vărsat în Ucraina. Acești naționaliști care s-au infiltrat continuă să încurajeze armata să atace și să fie scuturi umane. Putem vedea și observa că forțele acestea neonaziste oferă armament greu către părți strategice din Kiev și Harkov. Ei se așteaptă să atragă răspuns cu focuri din partea armatei ruse în zonele populate de civili. Încearcă să facă asta și apoi să învinovățească armata rusească pentru ce s-a întâmplat.
Acest lucru este făcut la recomendarea consultanților americani
”, a declarat, vineri, președintele Putin.

În timpul discursului său, Putin s-a adresat Forțelor Armate ale Ucrainei:

„Vreau să mă adresez membrilor armatei Ucrainei. Nu lăsați acești naționaliști să vă folosească pe voi, pe bătrânii voștri, pe copiii voștri, să vă folosească drept scut uman. Este mai mult ușor să vorbesc cu voi decât cu această gașcă de neonaziști care a capturat Kievu. Luați puterea în propriile mâini. Se pare că ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere decât cu această bandă de dependenți de droguri și neonaziști, care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatici întregul popor ucrainean”, s-a adresat Putin către armata ucraineană.

Totodată, el a felicitat eficiența membrilor armatei rusești.

S-au comportat eroic, onorabil și sunt eficienți în protejarea poporului rus și patria lor.”, a spus Putin despre membrii armatei rusești.

Putin a mai spus că regiunile Lugansk și Donețk vor fi returnate „LDNR”, de-a lungul granițelor din 2014, dar că este nevoie de timp pentru asta. Liderul rus s-a referit și la posibilitatea aderării Ucrainei la NATO, fapt față de care și-a arătat împotrivirea.

Kievul trebuie să recunoască Crimeea. Sunt împotriva admiterii Ucrainei în NATO. Autoritățile de la Kiev ar trebui să refuze aderarea la NATO”, a declarat, vineri, Vladimir Putin.

Putin a cerut, totodată, armatei Ucrainei, să înlăture conducerea de la Kiev.

The post Vladimir Putin: „Sunt împotriva admiterii Ucrainei în NATO. Autoritățile de la Kiev ar trebui să refuze aderarea la NATO” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code