Flux-stiri

Zelenski și Macron au discutat despre detensionarea imediată

  • Apelul dintre Zelenski și Macron vine înaintea unei conversații așteptate duminică dintre Macron și președintele rus Vladimir Putin.
  • Zelensky a discutat cu președintele francez „nevoia și posibilele modalități de detensionare imediată”.
  • În timp ce forțele armate ucrainene și separatiștii pro-ruși se acuză reciproc de încălcări grave ale încetării focului, tensiunile continuă să crească la granița ucraineană, unde sunt masate trupe rusești.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a avut o conversație „urgentă” cu președintele francez Emmanuel Macron în care a discutat despre „nevoia și posibilele modalități de detensionare imediată”, în timp ce SUA și aliații insistă că Rusia se deplasează pentru a conduce un atac asupra Ucrainei.

„Am avut o conversație urgentă cu președintele Emmanuel Macron”, a scris Zelenski pe Twitter sâmbătă. „L-am informat despre agravarea situației din prima linie, pierderile noastre, bombardarea politicienilor [Ucrainei] și a jurnaliștilor internaționali. S-a discutat despre necesitatea și posibilele modalități de detensionare imediată și de reglementare politico-diplomatică.Apelul dintre Zelensky și Macron vine înaintea unei conversații așteptate duminică dintre Macron și președintele rus Vladimir Putin.

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski. Acesta din urmă a dat asigurări că nu vrea să „riposteze la provocările” Rusiei. Palatul Elysée asigură că aceste discuții diplomatice sunt „ultimele eforturi posibile și necesare pentru a evita un conflict major”.

Șeful NATO spune că „toate semnele indică faptul că Rusia plănuiește un atac la scară largă” asupra Ucrainei. „Suntem cu toții de acord că riscul unui atac este foarte mare„, a adăugat el, în timp ce NATO a anunțat în cursul serii că își transferă personalul din Ucraina de la Kiev la Lviv, în vestul țării, și la Bruxelles.

Un grup de jurnalişti, inclusiv de la agenţia franceză AFP, CNN și Fox News au intrat sâmbătă sub un tir de mortiere când îl însoţeau pe ministrul de interne al Ucrainei în prima linie.

Apelul dintre Zelenski și Macron vine înaintea unei conversații așteptate duminică dintre Macron și președintele rus Vladimir Putin.

The post Zelenski și Macron au discutat despre detensionarea imediată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code