Flux-stiri

Câtă apă trebuie cu adevărat să bei?

  • Beneficiile pretinse ale consumului de apă sunt aparent nesfârșite, de la îmbunătățirea memoriei și a sănătății mintale la creșterea energiei până la un ten mai bun.
  • A te hidratata este cu siguranță important, dar ideea că simplul act de a bea mai multă apă va face oamenii mai sănătoși nu este adevărată.
  • Cu toții am fost învățați că doi litri de apă pe zi este numărul magic pentru toată lumea, dar această noțiune este un mit.

Dacă stai des în social media sau ai fost recent un eveniment sportiv în ultima vreme, cu siguranță ai fost bombardat cu încurajări să bei mai multă apă.

Influencerii celebri se plimbă cu sticle de apă după ei, bidonul fiind noul accesoriu. Boții de pe Twitter ne reamintesc constant să ne facem mai mult timp pentru a ne hidrata.

Unele sticle de apă reutilizabile vin chiar etichetate cu fraze motivaționale „Ține minte obiectivul tău”, „Continuă să bei”, „Aproape ai terminat”, pentru a te încuraja să consumi mai multă apă pe parcursul zilei.

Beneficiile pretinse ale consumului de apă sunt aparent nesfârșite, de la îmbunătățirea memoriei și a sănătății mintale la creșterea energiei până la un ten mai bun. Potrivit The New York TimesRămâi hidratat” a devenit o nouă versiune a vechiului salut „Sănătate”.

Dar ce înseamnă, mai exact, să te hidratatezi

Când se discută despre deshidratare, înseamnă pierderea oricăror lichide”, a spus dr. Joel Topf, nefrolog și profesor clinic asistent de medicină la Universitatea Oakland din Michigan.

Dar această interpretare „a fost complet disproporționată”, a spus Kelly Anne Hyndman, cercetător al funcției renale la Universitatea din Alabama din Birmingham.

A te hidratata este cu siguranță important, a spus ea, dar ideea că simplul act de a bea mai multă apă va face oamenii mai sănătoși nu este adevărată.

Din punct de vedere medical, a adăugat dr. Topf, cea mai importantă măsură de hidratare este echilibrul dintre electroliții precum sodiu și apa din organism. Și nu trebuie să beți pahar după pahar pe tot parcursul zilei pentru a-l menține.

Câtă apă trebuie să beau cu adevărat

Cu toții am fost învățați că doi litri de apă pe zi este numărul magic pentru toată lumea, dar această noțiune este un mit, a spus Tamara Hew-Butler, om de știință în exerciții și sport la Wayne State University.

Factorii unici, cum ar fi dimensiunea corpului, temperatura exterioară și cât de greu respiri și transpirați vor determina cât de mult aveți nevoie, a spus ea.

O persoană care face sport și arde calorii, evident, trebuie să bea mai multă apă decât un manager care stă la birou și care și-a petrecut ziua într-o clădire cu temperatură controlată.

Cantitatea de apă de care aveți nevoie într-o zi va depinde și de sănătatea dumneavoastră. Cineva cu o afecțiune cum ar fi insuficiența cardiacă sau pietrele la rinichi poate avea nevoie de o cantitate diferită față de cineva care ia medicamente diuretice, de exemplu.

Pentru majoritatea tinerilor, sănătoși, cel mai bun mod de a rămâne hidratati este pur și simplu să bea apă atunci când le e sete, a spus dr. Topf.

Și, în ciuda credinței populare, nu vă bazați pe culoarea urinei pentru a indica cu exactitate starea dvs. de hidratare, a spus dr. Hew-Butler.

Da, este posibil ca urina galben închis sau chihlimbar să însemne că ești deshidratat, dar nu există o știință solidă care să sugereze că culoarea, singură, ar trebui să dea o băutură. Trebuie să beau apă pentru a rămâne hidratat?

Nu neaparat. Din punct de vedere pur nutrițional, apa este o alegere mai bună decât opțiunile mai puțin sănătoase, cum ar fi sucurile de fructe sau sucurile de fructe. Dar când vine vorba de hidratare, orice băutură poate adăuga apă în sistemul tău, a spus dr. Hew-Butler.

The post Câtă apă trebuie cu adevărat să bei? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code