Flux-stiri

Cum alegi o dietă echilibrată? O alimentație sănătoasă trebuie să includă atât legume, cât și carne, fără a abuza de ele

  • Dieta ideală este una echilibrată între legume și alimente de origine animală
  • Încălzirea uleiului provenit din plante crește colesterolul
  • Dacă urmăm o dietă vegetariană, trebuie să o suplimentăm cu vitamine

Cât de sănătos mâncăm? Dieta vegetariană este tot mai preferată de oameni la nivel global. Uleiurile vegetale conțin substanțe care sunt esențiale pentru organism, iar calitățile acestora sunt recunoscute de specialiști. Experții susțin că uleiurile vegetale trebuie să constitue jumătate din dieta noastră.

„Dacă vrem să urmăm o dietă vegetariană, trebuie, prima dată, să ne documentăm, pentru că nu o să avem un aport de vitamina B. Corpului îi este necesar un aport mare de vitamina B pe care o putem lua doar din carne. Deci, dacă urmăm o dietă vegetariană, trebuie să ne suplimentăm dieta cu vitamine. În al doilea rând, este benefic să mâncăm și carne, totodată, și legume. Trebuie să fim echilibrați”, declară Alex Strugari, chef bucătar.

Chiar dacă legumele sunt importante în dieta noastră de zi cu zi, nu trebuie să ignorăm și produsele de origine animală. Dieta ideală, echilibrată între carne și legume, este asociată cu o sănătate mintală și o funcționare cognitivă mai bună. Datorită vitaminelor pe care le găsim doar în carne, trebuie să includem și acest aliment în meniul nostru pentru a avea o dietă corespunzătoare. Cu toate acestea, nu trebuie să facem abuz.

Citește și

The post Cum alegi o dietă echilibrată? O alimentație sănătoasă trebuie să includă atât legume, cât și carne, fără a abuza de ele appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 133 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code