Flux-stiri

Cum ar fi să „mănânci” un vaccin și să fii protejat de COVID-19? Ce urmăresc oamenii de știință

  • Cercetătorii examinează în acest moment posibilitatea de a utiliza plante în locul vaccinurilor pe bază de ARNm.
  • Proiectul de cercetare are trei obiective.
  • Cercetări similare asupra unui „vaccin comestibil” anti-COVID-19 sunt în desfășurare.

În prezent, cercetătorii de la University of California-Riverside (UCR) analizează posibilitățile de a folosi plante, cum ar fi salata și spanacul, în locul vaccinurilor cu ARN mesager..

Proiectul de cercetare are trei obiective: să demonstreze că ADN-ul care conține vaccinuri ARNm poate fi integrat cu succes în celulele vegetale; să demonstreze că plantele pot reproduce suficient ARNm pentru a înlocui metodele actuale de vaccinare; și pentru a determina doza corectă, potrivit ctvnews.

„În mod ideal, o singură plantă ar produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană”, a declarat Juan Pablo Giraldo, cercetător principal şi profesor asociat la Departamentul de Botanică şi Științe ale Plantelor al UCR, într-un comunicat de presă.

„Testăm această abordare cu spanac şi salată verde şi avem obiective pe termen lung ca oamenii să le cultive în propriile lor grădini”, a adăugat el. „Fermierii ar putea crește în cele din urmă câmpuri întregi cu acestea”, susține Juan Pablo Giraldo.

Cum se va introduce vaccinul în plante?

Cheia introducerii vaccinurilor ARNm în plante sunt cloroplastele, potrivit lui Giraldo, care sunt organele mici din celulele vegetale, responsabile de fotosinteză.

„Sunt fabrici mici, alimentate cu energie solară, care produc zahăr şi alte molecule ce permit creșterea plantei”, a spus Giraldo. „Sunt, de asemenea, o sursă neexploatată pentru fabricarea moleculelor dorite”, a mai adăugat cercetătorul.

Studiile anterioare realizate de Giraldo au arătat că aceste cloroplaste pot crea gene care nu fac parte în mod natural din plantă. Acest lucru a fost realizat prin trimiterea materialului genetic străin într-o carcasă de protecție în celulele plantei.

Cercetări similare asupra unui „vaccin comestibil” anti-COVID-19 sunt în desfășurare.

O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de Allyson MacLean, profesor asistent în cadrul Departamentului de Biologie al Universității din Ottawa, lucrează de mai bine de un an la un mijloc alternativ de imunizare împotriva virusului.

Metoda lor implică expresia antigenelor virale la plantele comestibile, inclusiv salată şi spanac, pe care oamenii le-ar mânca apoi. Testarea vaccinului a început deja ca parteneriat cu Spitalul Ottawa.

Tehnologia utilizată în unele vaccinuri convenționale COVID-19 funcționează prin utilizarea ARNm pentru a oferi celulelor umane instrucțiuni genetice pentru fabricarea anticorpilor împotriva bolilor specifice.

Una dintre provocările vaccinurilor pe bază de ARNm este necesitatea de a fi păstrate la temperaturi scăzute pentru a menține stabilitatea în timpul transportului şi depozitării.

Dacă proiectul de cercetare UCR are succes, nu numai că ar putea face posibilă apariția „vaccinului comestibil” pe bază de ARNm, ci şi crearea unui vaccin ARNm capabil să fie stocat la temperatura camerei.

„Sunt foarte încântat de toate aceste cercetări”, a spus Giraldo. Acesta a adăugat: „Cred că ar putea avea un impact uriaș asupra vieții oamenilor”.

Proiectul de cercetare este susținut de o subvenție de 500.000 de dolari de la Fundația Națională pentru Științe din SUA.

The post Cum ar fi să „mănânci” un vaccin și să fii protejat de COVID-19? Ce urmăresc oamenii de știință appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code