Flux-stiri

După Polonia, Bulgaria a renunțat la gazul rusesc

Bulgarii nu vor mai primi gaz rusesc via GazpromBulgarii nu vor mai primi gaz rusesc via Gazprom

  • După Polonia, a venit rândul Bulgariei să întrerupă aprovizionarea cu gaze din Rusia. Ambele țări sunt independente de gazul rusesc și au decis să nu mai prelungească contractele cu Gazprom, scadente în 2022.
  • Gazprom relatează într-un comunicat că a întrerupt aprovizionarea cu gaze către Bulgaria, citând Ministerul Energiei bulgar, începând cu 27 aprilie 2022.
  • Raportul menționează că Gazprom a informat compania bulgară de distribuție a gazelor Bulgargaz despre întreruperea furnizării de gaze din 27 aprilie.

După Polonia, a venit rândul Bulgariei să întrerupă aprovizionarea cu gaze din Rusia. Ambele țări sunt independente de gazul rusesc și au decis să nu mai prelungească contractele cu Gazprom, scadente în 2022. Bulgaria nu va mai primi gaz rusesc începând cu 27 aprilie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Cabinetului de Miniștri Olena Boryslavova, guvernul bulgar este la curent cu situația, dar asigură că nu există niciun motiv de panică sau anxietate, transmite NOVA.

Un astfel de scenariu a fost discutat în februarie și suntem gata să răspundem. Există acorduri privind aprovizionarea alternativă, totul este asigurat„, a spus Borislavova, conform Ria.ru.

Ministrul Energiei, Oleksandr Nikolov, promite că va oferi informații mai detaliate miercuri, 27 aprilie, potrivit presei din Rusia.

Bulgaria se pregătea să rezilieze contractul cu Gazprom la sfârșitul anului 2022, însă ruptura s-a produs mai repede după ce Bulgaria a refuzat să plătească în ruble pentru gazul rusesc.

Un pas similar a făcut de Gazprom și în privința Poloniei, care a refuzat la rândul său să plătească materiile prime în ruble și nu a intenționat să reînnoiască contractele pentru anul viitor.

Referitor la poziția Poloniei, nu a existat momentan un comunicat oficial din partea Gazprom, menționează presa occidentală.

Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta este îndeplinirea ultimatumului cu care Vladimir Putin a amenințat recent. În cursul zilei de astăzi, vor fi făcute anunțuri oficiale în acest sens”, se arată pe site-ul oficial, conform Business Insider.

The post După Polonia, Bulgaria a renunțat la gazul rusesc appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code