Flux-stiri

Europenii susțin măsurile luate de UE împotriva Rusiei și aprobă aderarea Ucrainei la Uniune, potrivit unui sondaj

  • Europenii susțin măsurile luate de Uniune în favoarea Ucrainei și o mare parte dintre ei aprobă aderarea țării la UE, potrivit unui sondaj Eurobarometru.
  • Majoritatea românilor consideră că, de la începutul războiului, UE a dat dovadă de solidaritate (78 %), iar reacția sa a fost caracterizată de unitate (70 %) și rapiditate (64 %), arată datele sondajului.
  • 86 % dintre respondenții europeni recunosc faptul că majorarea prețurilor la energie are un impact semnificativ asupra puterii lor de cumpărare.

Europenii susțin măsurile luate de Uniune în favoarea Ucrainei și o mare parte dintre ei aprobă aderarea țării la UE. Aceasta este concluzia unui sondaj Eurobarometru, care mai arată și poziția favorabilă a românilor în privința primirii refugiaților.

Mai multe detalii a oferit Felix Damian, editor corespondent Aleph News.

Ce spune sondajul european despre posibila aderare a Ucrainei la UE

Este un sondaj Eurobarometru Flash realizat în toate statele membre ale UE în perioada 13-20 aprilie. Au fost intervievați online 26.066 de cetățeni ai UE și rezultatul ne arată un vot majoritar în favoarea reacției Uniunii la invadarea Ucrainei de către Rusia. În ce-i privește pe români, 63% dintre ei sunt mulțumiți de felul în care a reacționat UE. Majoritatea românilor consideră că, de la începutul războiului, UE a dat dovadă de solidaritate (78 %), reacția sa fiind caracterizată de unitate (70 %) și rapiditate (64 %)”, a informat editorul corespondent Aleph News, Felix Damian.

Care este poziția europenilor față de sosirea refugiaților

Peste nouă din zece respondenți (93 %) aprobă acordarea de sprijin umanitar persoanelor afectate de război. 88 % dintre europeni sunt de acord cu ideea de a primi în UE persoane care fug din calea războiului. 80 % aprobă sprijinul financiar acordat Ucrainei. 66 % sunt de acord că «Ucraina ar trebui să adere la UE atunci când este pregătită», 71 % consideră că Ucraina face parte din familia europeană, iar 89 % se simt solidari cu cetățenii ucraineni”, a explicat editorul corespondent Aleph News, Felix Damian.

Ce spun europenii despre efectele colaterale provocate de sancțiunile economice

86 % dintre respondenții europeni recunosc faptul că majorarea prețurilor la energie are un impact semnificativ asupra puterii lor de cumpărare și 90% sustin măsuri de sprijinire a consumatorilor și companiilor. Dar, sondajul arată, de asemenea, un sprijin larg pentru acțiunile UE în domeniul energiei, care vizează eliminarea dependenței de combustibilii fosili ruși. Europenii sunt de acord cu reconstituirea stocurilor de gaze ale UE pentru a evita riscurile de penurie pentru iarna următoare (86 %), cu noi măsuri de creștere a eficienței energetice a clădirilor, a transporturilor și a mărfurilor (85 %)”, a transmis editorul corespondent Aleph News, Felix Damian.

The post Europenii susțin măsurile luate de UE împotriva Rusiei și aprobă aderarea Ucrainei la Uniune, potrivit unui sondaj appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code