Flux-stiri

Italia înăsprește măsurile anti-COVID în taxiuri, trenuri și autobuze

Italia înăsprește măsurile anti-COVID în taxiuri, trenuri și autobuzeItalia înăsprește măsurile anti-COVID în taxiuri, trenuri și autobuze

  • Regulile anti-COVID în transportul italian au fost înăsprite.
  • Doar doi pasageri pot ocupa bancheta din spate a unui taxi, dacă nu fac parte din aceeaşi familie, iar trenurile pot fi oprite dacă există pasageri cu simptome Covid.

În taxiuri, doar doi pasageri pot ocupa bancheta din spate dacă nu fac parte din aceeaşi familie.

Printre principalele prevederi ale ordinului aprobat de Ministerul Sănătăţii se află şi cele legate de transportul feroviar. În staţiile importante, precum Milano, Roma sau Florenţa „paşaportul verde” va fi verificat înainte de urcarea în tren. În caz contrar, verificarea poate fi efectuată de către personalul de la bord împreună cu verificarea biletului. În cazul pasagerilor cu simptome care pot fi atribuite Covid, autorităţile sanitare şi poliţia feroviară pot decide oprirea trenului pentru intervenţii de urgenţă sau să pună la dispoziţie spaţii dedicate. Trenul va trebui apoi să fie igienizat înainte de a fi repus în funcţiune, conform Agenţiei ANSA.

În ce priveşte transportul local, în autobuze şi tramvaie se va relua treptat vânzarea de bilete, dar se vor relua şi controalele. Uşile din faţă vor fi deschise doar acolo există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. Vehiculele vor trebui să fie igienizate cel puţin o dată pe zi.

În transportul maritim, contactul dintre personalul de la ţărm şi cel de la bordul navei trebuie evitat pe cât posibil şi se recomandă o distanţă de cel puţin un metru. Personalul şi pasagerii trebuie să poarte masca de protecţie.

Italia a înregistrat luni 5.144 de persoane au fost depistate pozitiv la Covid în ultimele 24 de ore, în timp ce duminică erau 7.569. 44 de oameni au murit într-o singură zi, faţă de 36 ieri.

The post Italia înăsprește măsurile anti-COVID în taxiuri, trenuri și autobuze appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code