Flux-stiri

O locuitoare din Harkov spune că mama sa din Moscova nu crede în război

  • O locuitoare din Harkov susține că mama sa nu crede știrile despre războiul din Rusia, deoarece este spălată pe creier de către presă.
  • Aceasta susține că nici dovezile video nu o fac pe mama sa să se răzgândească.
  • Tânăra susține că, în timpul conversațiilor pe care le au, mama ei se folosește de mesajele propagandei ruse.

O locuitoare din Harkov spune că mama sa, aflată în Moscova, nu crede în războiul izbucnit în Ucraina, deși aceasta i-a povestit cele întâmplate și i-a trimis mai multe dovezi, dar fără niciun rezultat.

Oleksandra are 25 de ani şi locuieşte la Harkov. Ea vorbeşte frecvent cu mama aflată la Moscova, dar, în timpul conversaţiilor, nu reuşeşte să o convingă că trăieşte în pericol, într-un oraş bombardat. Mama acesteia nu a fost convinsă nici măcar de filmările cu bombardamente trimise de fiica ei, anunţă BBC.

Nu am vrut să-mi sperii părinţii, dar am început să le spun direct că civilii şi copiii mor. Şi, chiar dacă ei sunt îngrijoraţi pentru mine, îmi spun că probabil este un accident, că armata rusă nu ar trage niciodată în civili, a povestit Oleksandra .

În discuţiile telefonice, părinţii folosesc mesajele propagandei ruse. „Părinţii mei înţeleg că este în desfăşurare o operaţiune militară. Dar îmi spun: «ruşii au venit să vă elibereze. Nu vor strica nimic, nu se vor atinge de voi. Ei ţintesc doar obiective militare»”, a explicat Oleksandra.

Oleksandra susține că presa din Rusia este controlată, iar oamenii repetă ceea ce li se spune

Oleksandra mai spune că de vină este presa controlată de stat din Rusia şi că mama sa doar repetă ce vede la posturile tv din Moscova. Mă sperie când mama îmi repetă de la posturile TV. Ei le spală creierii oamenilor. Şi oamenii au încredere în ei, a mai spus Oleksandra.

Războiul din Ucraina este prezentat în mod diferit în mass-media din Rusia. În presa rusă, se spune că civilii ucraineni sunt ameninţaţi de naţionaliştii din Ucraina care folosesc scuturi umane.

De asemenea, justificarea jurnaliştilor ruşi este că, în Ucraina, se desfăşoară o operaţiune de eliberare. Toate organele media care au folosit cuvintele război, invazie şi atac au fost închise. Totodată, ruşii care au protestat pe străzi faţă de război nu au fost arătaţi la televiziune.

The post O locuitoare din Harkov spune că mama sa din Moscova nu crede în război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code