Flux-stiri

Președintele Consiliului UE promite noi sancțiuni și acuză Rusia de comiterea de atrocități la Bucha

  • Președintele Consiliului European a promis, duminică, noi sancțiuni împotriva Rusiei.
  • Avertismentul a venit după ce au apărut mai multe imagini șocante cu 20 de cadavre de civili împrăștiate pe jos în orașul Bucha.
  • Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene a felicitat Ucraina pentru eliberarea celei mai mari părți a regiunii Kiev.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a promis, duminică, noi sancțiuni împotriva Rusiei, după ce au apărut imagini șocante cu douăzeci de cadavre de civili împrăștiate pe jos în orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, Ucraina.

Imaginile au fost publicate, sâmbătă, de AFP, după ce jurnaliștii au avut acces în zonă după retragerea forțelor rusești.

„Șocat de imaginile obsedante ale atrocităților comise de armata rusă în regiunea eliberată de Kiev #BuchaMassacre”, a scris Michel pe Twitter.

„UE asistă #Ucraina și ONG-urile în (strângerea) dovezilor necesare pentru urmărirea în instanțele internaționale. Alte sancțiuni și sprijin din partea UE sunt pe drum”.

Între timp, Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, a scris pe Twitter: „Felicit Ucraina pentru eliberarea celei mai mari părți a regiunii Kiev”.

„Șocat de știrile privind atrocitățile comise de forțele rusești, UE asistă Ucraina în documentarea crimelor de război. Toate cazurile trebuie să fie urmărite și anume de către Curtea Internațională de Justiție”, a adăugat Borrell. „UE va continua să sprijine puternic Ucraina.”

The post Președintele Consiliului UE promite noi sancțiuni și acuză Rusia de comiterea de atrocități la Bucha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code