Flux-stiri

Republica Moldova cere ajutorul României: „Am urmărit rezultatele”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sosit marți în RomâniaPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sosit marți în România

  • Moldova cere ajutorul României pentru reformarea Justiției.
  • Ministrul Justiției din Rep. Moldova: „Am urmărit rezultatele pe care le are în consolidarea instituțiilor anticorupție”.
  • Maia Sandu a cerut recent ca țara noastră să ajute la pregătirea magistraților prin instituțiile sale specializate.

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, cere sprijinul experților români pentru a crea un sistem de luptă împotriva corupției.

„Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiției. Am urmărit rezultatele pe care le are în consolidarea instituțiilor anticorupție și reiterez interesul nostru de a prelua bunele practici, în special în domeniul combaterii corupției”, a declarat Sergiu Litvinenco, în cadrul unei întâlniri avute miercuri seară cu ambasadorul României la Chișinău, titrează G4Media.

În cadrul întâlnirii, ministrul Sergiu Litvinenco a făcut o trecere în revistă a principalelor acțiuni realizate de la preluarea mandatului de ministru și a prezentat prioritățile ministerului în domeniul Justiției. Reforma acestui sector este unul dintre principalele obiective ale actualei guvernări.

De asemenea, UE a cerut Republicii Moldova să nu se grăbească cu această evaluare externă, care ar trebui să curețe sistemul de magistrați cu probleme de integritate

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, în vizita pe care a avut-o în România la sfârșitul lunii noiembrie, a cerut ca țara noastră să ajute la pregătirea magistraților prin instituțiile sale specializate

The post Republica Moldova cere ajutorul României: „Am urmărit rezultatele” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code