- Oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani în acest secol.
- Cercetătorii au analizat durata de viață a peste 3.800 de „semisupercentenari” italieni.
- Creatorul Amazon este unul dintre miliardarii care investesc sume masive pentru a descoperi secretul nemuririi.
Oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani în acest secol, au prezis cercetătorii. Cea mai longevivă persoană care a trăit până acum este o franțuzoaică. Ea a murit la vârsta de 122 de ani. Un studiu şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viață a oamenilor.
Studiul a constatat că nu există o limită superioară a duratei de viață a oamenilor. Totuși, până la vârsta de 110 ani șansele de a rămâne în viață sunt de 50/50.
Cercetătorii au analizat durata de viață a peste 3.800 de „semisupercentenari” italieni, care au reușit să depășească vârsta de 105 ani, şi a peste 9.800 de persoane care au atins aceeași vârstă în Franța.
Aceștia au ajuns la concluzia că, după vârsta de 110 ani, șansele de a rămâne în viață sunt de aproximativ 50/50. Acest lucru înseamnă că fiecare an după cea de-a 110-a aniversare a cuiva este un joc de noroc.
Având în vedere că speranța de viață va continua să crească de-a lungul anilor, în ciuda coronavirusului şi a îmbunătățirilor în domeniul sănătății şi al stilului de viață, autorii spun că studiile sugerează că oamenii ar putea ajunge la 130 de ani în acest secol, potrivit DailyMail.
Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la HEC Business School din Montreal, a declarat că „pe măsură ce populaţia mondială continuă să crească, tot mai multe persoane ajung la 100 de ani şi tot mai multe la 110 ani”.
Există o limită superioară a duratei de viață
Studiul, publicat în revista Royal Society Open Scenice, şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viață a oamenilor.
Dacă ar exista o astfel de vârstă limită, dincolo de care nimeni nu ar mai putea supraviețui, un grup de oameni s-ar aștepta, din punct de vedere statistic, să moară în jurul acestei vârste.
La vârsta de 108 ani, cercetătorii au constatat că șansele de a muri au început să se stabilizeze, ajungând la aproximativ 50/50. Rezultatele ar putea avea implicații pentru persoanele super-bogate, cum ar fi fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care se pare că investește în tehnologia de inversare a vârstei.
Unele animale, cum ar fi scoicile, nu îmbătrânesc deloc, iar aflarea motivelor este unul dintre principalele obiective ale gerontologiei.
„O înțelegere empirică solidă a mortalității umane la vârste extreme este importantă ca bază pentru cercetările care vizează găsirea unui remediu pentru îmbătrânire”, scriu cercetătorii.
În Anglia şi Țara Galilor, au existat doar 157 de supercentenari, cu vârsta de peste 110 ani, între 1968 şi 2017.
Cine a fost cea mai longevivă persoană din toate timpurile
În prezent, cea mai bătrână persoană din lume şi a treia cea mai longevivă din toate timpurile este Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, din Japonia.
Japonezii au cea mai mare speranță de viață din lume, atribuită de experți unei diete bogate în pește şi sărace în acizi saturați şi unui serviciu de sănătate bun.
Cine este miliardarul care investește masiv în secretul nemuririi
Jeff Bezos, creatorul cele mai mari companii din lume, Amazon, este unul dintre miliardarii din domeniul tehnologiei care investesc sume uriașe de bani în tehnologii menite să încetinească sau să oprească procesul de îmbătrânire sau chiar să permită nemurirea.
Acesta încearcă să găsească o modalitate de a expulza din organism celulele senescențe, care opresc celulele canceroase, dar care se acumulează în timp şi care provoacă degenerescență maculară şi artrită.
Un studiu efectuat pe șoareci sugerează că eliminarea acestor celule „poate preveni sau întârzia disfuncțiile tisulare şi poate prelungi durata de viață”.
The post STUDIU. Cercetătorii au descoperit cât putem trăi. Cine este miliardarul care vrea să descopere secretul nemuririi appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor