Flux-stiri

Președintele Macron face apel la calm în rândul protestatarilor

emmanuel macronemmanuel macron

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat un apel la calm, vineri.
  • Acesta a anunţat că înţelege revendicările miilor de protestatari antivaccinare care se apropie de Paris.
  • În capitala Franţei au fost mobilizate sute de vehicule ale poliţiei şi jandarmeriei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat un apel la calm, vineri, şi a anunţat că înţelege revendicările miilor de protestatari antivaccinare care se apropie de Paris în cadrul aşa-numitului „Convoi al libertăţii”.

„Suntem cu toţii obosiţi, la nivel colectiv, din cauza a ceea ce trăim de doi ani. Această stare de oboseală se manifestă în mai multe moduri: la unii prin dezordine, la alţii prin depresie. Se observă o suferinţă mentală foarte puternică, la tineri şi la mai puţini tineri. Şi, adesea, această oboseală se traduce prin furie. Eu înţeleg şi respect. Dar fac apel la cel mai mare calm”, a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu acordat cotidianului Ouest France.

„Revendicările unora sau altora sunt întotdeauna legitime. De altfel, noi am păstrat permanent dreptul de a manifesta, pluralismul democratic, dezbaterile parlamentare din această perioadă. Dar avem nevoie de concordie, de multă bunăvoinţă colectivă”, a subliniat Emmanuel Macron.

Mii de manifestanţi, din numeroase localităţi din Franţa, se îndreaptă vineri seară spre Paris, în cadrul mişcării „Convoiul libertăţii”, în pofida interdicţiilor de circulaţie impuse de autorităţi. Manifestanţii denunţă restricţiile antiepidemice şi impunerea certificatelor de vaccinare. Conform cotidianului Le Parisien, în momentul de faţă, spre Paris se îndreaptă 3.300 de vehicule, fiind în total aproximativ 5.000 de protestatari.

În capitala Franţei au fost mobilizate sute de vehicule ale poliţiei şi jandarmeriei, iar pe Bulevardul Champs-Élysées au fost instalate garduri pentru blocarea manifestanţilor.

The post Președintele Macron face apel la calm în rândul protestatarilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code